Yine enteresan bir fikirle karşınızdayım.Bu sefer uygulamalı oldu.Zaten her buluş , fikir ihtiyaç'tan doğmaz mı ?
Şimdi anlatayım ;
Min gereksinimi 512 mb ekran kartı olan bir oyun oynuyordum.Oyunu berbat çözünürlük ve kalitede oynamama rağmen 15 dk geçmeden bilgisayar kasıyor görüntü donmaya başlıyordu.tavsiyelere uymayarak çalışır haldeki ekran kartıma dokundum.Oda ne arkası bile alev alev yanıyor du ? İlk başlarda donma yapmadığından dolayı olsa olsa ısıdandır dedim ve aklıma bu iş geldi.Bilgisayarımda sıcak havayı dışarı atmak için görevli 2 tane fan mevcut.Birçok bilgisayarın 1 le idare ettiğini gördüm.Bende bir tanesini söküp resimde gördüğünüz pozisyonda telle bağlayıp sabitledim.Ama bağlamadan önce ters çevirdim ki üflesin.Ekran kartına çevirdikten sonra sabitledim.Bilgisayarı açtım herşey yolunda Artık oyunum donmuyor.Fakat korkum şu.Bilgisayarımı hiç kapatmayan biriyim 7 gün açık kalır.Son gün lerde bilgisayarımın içi kazan gibi olur.Üstte sıcak havayı dışarı vermeye yarayan fan sıcak havayı dışarı verdiğinde ya benim ekran kartını soğutmaya çalıştığım fan o sıcak havayı çektiği gibi ekran kartına yansıtırsa o zaman felaket olmaz mı :lol:
Korkudan arada araya elimi sokup yokluyorum sıcakmı üflüyo diye :lol:
Tek korkum budur ^^

Buyurun resimler ;

Bendede vardı böyle birşeyde çıkartmıştım bir ara birine sinirlenip fırlatınca kırıldı :P

Server
Flora
Takımı
Galatasaray
çok sağlıksız gün gelecek o kablolar sehim yapacak ve karta değecek hatta birgün lap diye düşecek o an ki şiddete göre donanımlara hasar yapacak hepsini geç onu çalıştırmak için kasadan extra güç harcayıp elektrik masrafını arttırıyorsun haa ayda 1 lira artıyordur belki ama kazanacağın üfleme de ayda 1 lira kadarcık bu bağlamda her koşulda boş iş bunlar yapacaksan gidip baba bir tane db'si düşük cfm'i yüksek fan alacaksın 8)

Benimde oyuna girdiğim gibi renkler gidip ekran donuyor acaba bu ekran kartının ısınmasından mı kaynaklanıyordur ? bende kasayı açıp temizlesem geçermi ?

Yukarı Alt