ExcI

a better world

ExcI

a better world

Doma$no

Şarabın adı kötüye çıkmış, kendi hoş, Hele bir güzelle içersen daha bir hoş;Harammış şarap, olsun, bana göre hava hoş:Hem, bana sorarsan, haram olan herşey hoş.

Bu arada bir müzik var da bunun sadece gitar sesini ayırmak istiyorum, bu tarz şeyleri hangi programlarla yapabilirim :think:

ExcI

a better world
Çok dikkatimi bu aralar BİM mağazalarının hırsızlık haberlerini yayınlıyorlar galiba hafiften bir propaganda var yani. Son zamanlardaki bu haberlere yönelik böyle kampanyalar yapmaya başladılar diye düşünüyorum.
2 Yıl garanti de ithalaatçı garantili büyük ihtimal yani Samsung'un kendi getirdiği telefonu sınırlı olarak BİM'e vermesi.
BİM'in o fiyattan Türkiye garantili veya Distribütör garantili ürünü uygun fiyattan almakla uğraşıp bu fiyattan satacaklarını zannetmiyorum ama yinede olabilir ilk satırdan ötürü.
IMEI ile alakalı olan Paralel garanti zaten olamaz.
Yinede bu fiyattan bile kâr yapıyorlar emin olun.
Üretmediğin bir ürünü her türlü kârla satarsın al-sat mantığı işte.
Samsung gibi T.C deki cep telefonu pazar payı yüksek olan bir markanın ürününden bile yaparsın.
Samsung sağlam reklam ve sağlam rekabet yapıyor. Paralel gelişimle üretilecek olan yerli telefonların özelliklerini duman ediyor üreten yerli firmaya da kendi telefonlarını daha uygun fiyata veriyor. Bunu bilen diğer fırmalarda hemen göz boyamak için üretime geçiyor ve kendilerine de uygun bir alış fiyatı kapıyorlar.
Fakat yerli firmalar kendi aralarındaki rekabet kuralı gereği üreticiden istediğin fiyattan al ama ortak fiyata sat kararı ile satış yapıyor.
Yerli üretim diyorlar ama ithal parça montajlamadır tahminim.
Genel saf yerli üretimler henüz Binalar, Halılar, Cumhuriyet altını gibi gibi

Son düzenleme:
Yukarı Alt