bu seçimler böyle hayatında bir takım zorluklar varsa muhalefeti seversin. Atıyorum memursun borcun yok işin stresli değil, aşıksın oda seni seviyor bu sefer diyorsun ki hükümete basacam. Tabi bu herkes geçerli değil doğuştan varlıklı cumhuriyetçi bir bakış açısıyla doğmuş, büyümüş insanlar için geçerli değil.
AKP nin şu yönünü seviyorum üniversite yapılanmasına ve öğrencilere destek veriyor. Üniversite okuyan yada okumuş insan daha modern yani modern düşünceye ve kültüre sahip bir kimlik kazanıyor. Buda demagoji ile satını zayıf kılıyor. Tabi şu aralar bakıldığı zaman üniversitelerde ülkücü yapılanma ağırlık basıyor. Bazı cemaat evleri de vardır fetö den sonra azalmıştır belki de.
Netice de sağlıklı ve yetişkin bireylerin oyları etkii oluyor ne gibi işte; üniversite öğrencileri, sözleşmeli askerler, memurlar bunun gibi bir arada kalabalık duran bireyler. (İşçiden sınıfından bahsetmiyorum ayrı bir topluluk olarak , onlar artık bitti toprak atıldı üzerlerine geçim zorlukları , çalışma şartları vssss. yat - kalk - iş onlar.)
Şununda değiştiğini düşünüyorum hâlâ babanızın yok işte dedenizin partisine mi oy veriyorsunuz artık böyle olmadığını seziyorum hatta çocukların yaşamı ailelerinin seçiminde etkili oluyor. Bunun yanı sıra çocuklar artık büyüklerini ikna ediyor.
yine bu seçimin %1 farkla biteceğini düşünüyorum. ama içimden bir seste %2-3-4 farkla bir parti üstün gelecek diyor, çünkü ilk seçimde hükümet seçmenlerinin bir kısmı oylarını muhalefete bastı evet bu doğru ve sonuç getirmediği görüp oylarını tekrar hükümete yöneltebilirler.
Yine her zaman dediğim gibi bir sonuca varabilmek için "eğer" etkenini kullanarak analiz yani çözümleme yapmak gerekiyor. Her vaad veren kişiler için